Lins- och couscoussallad med stark korv

12 röster
30 min
4

Bra mat när man vill äta hälsosamt. Saffranet bidrar med vardagslyxkänsla. Receptet kommer från Familjens stora sunda kokbok.

Se fler recept ur

Familjens stora sunda kokbok


Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 dl röda linser, + 2 dl vatten
  • 2 dl couscous, gärna fullkorn + 4 dl vatten
  • 0,5 förp saffran
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 röd paprika
  • 1 morot (stor)
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk flytande margarin (eller olja)
  • 250 g chorizokorv (eller kabanoss)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad

Tillbehör

  • turkisk yoghurt
  • mango chutney
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten och salt i ca 10 minuter.
  2. Koka upp vatten, salt och saffran till couscousen.
  3. Tillsätt couscousen och låt den dra i 10 minuter.
  4. Rör ner margarin och sambal oelek.
  5. Skär paprika och morot i små bitar.
  6. Skär purjolöken i fina ringar.
  7. Fräs grönsakerna i margarin. Salta.
  8. Skär korven i slantar och stek dem i stekpannan.
  9. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat.
  10. Fördela grönsaker, linser, korv och svarta oliver ovanpå.
  11. Toppa med bladpersilja.
  12. Servera med turkisk yoghurt och mango chutney.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...