Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Shop
Podden
Sök
visa meny för konto
Sponsrat innehåll
Familjens bästa vegogratäng
Till Kungsörnen
Till Kungsörnen
Familjens bästa vegogratäng
0
Spara
15
ingredienser
30 min
En busenkel och god gratäng, en riktig tidssparare och familjefavorit!
Gratänger
Vardagsmiddag
Pastagratäng
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
Gratäng
4 port Kungsörnen Fullkornspasta Penne
1 rödlök
1 vitlök (2 klyftor)
0,5 zucchini
1 msk olivolja
300 g sojafärs (tinad)
0,5 kruka färsk basilika (hackad)
2 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar, malen
2 dl riven ost
Äggstanning
4 ägg
2 dl mjölk
250 g ricotta
1 msk grönsaksbuljong
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Gratäng
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan 2 min mindre än anvisningarna på förpackningen.
Skölj och tärna zucchini. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek zucchini, lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills de fått lite färg. Lägg åt sidan på en tallrik.
Stek sojafärs i samma stekpanna och smaksätt med basilika, oregano, salt och peppar.
Häll av pastavattnet och rör i pasta, zucchini och lökblandning samt färs i kastrullen. Häll sedan över i en ugnsfast form.
Äggstanning
Vispa ihop ägg, ricotta, mjölk och buljong och häll sedan över pastan. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut