Familjens bästa vegogratäng
Familjens bästa vegogratäng
15 ingredienser
30 min
En busenkel och god gratäng, en riktig tidssparare och familjefavorit!
Ingredienser
Gratäng
- 4 port Kungsörnen Fullkornspasta Penne
- 1 rödlök
- 1 vitlök (2 klyftor)
- 0,5 zucchini
- 1 msk olivolja
- 300 g sojafärs (tinad)
- 0,5 kruka färsk basilika (hackad)
- 2 msk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar, malen
- 2 dl riven ost
Äggstanning
- 4 ägg
- 2 dl mjölk
- 250 g ricotta
- 1 msk grönsaksbuljong
Gör så här
Gratäng
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka pastan 2 min mindre än anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och tärna zucchini. Skala och hacka lök och vitlök.
- Stek zucchini, lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills de fått lite färg. Lägg åt sidan på en tallrik.
- Stek sojafärs i samma stekpanna och smaksätt med basilika, oregano, salt och peppar.
- Häll av pastavattnet och rör i pasta, zucchini och lökblandning samt färs i kastrullen. Häll sedan över i en ugnsfast form.
Äggstanning
- Vispa ihop ägg, ricotta, mjölk och buljong och häll sedan över pastan. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
TIPS!