Familjens bästa vegogratäng

Familjens bästa vegogratäng

15 ingredienser

30 min

En busenkel och god gratäng, en riktig tidssparare och familjefavorit!

Ingredienser

portioner

Gratäng

  • 4 port Kungsörnen Fullkornspasta Penne
  • 1 rödlök
  • 1 vitlök (2 klyftor)
  • 0,5 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 300 g sojafärs (tinad)
  • 0,5 kruka färsk basilika (hackad)
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, malen
  • 2 dl riven ost

Äggstanning

  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 250 g ricotta
  • 1 msk grönsaksbuljong

Gör så här

Gratäng

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan 2 min mindre än anvisningarna på förpackningen.
  3. Skölj och tärna zucchini. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Stek zucchini, lök och vitlök i olivolja på medelhög värme tills de fått lite färg. Lägg åt sidan på en tallrik.
  5. Stek sojafärs i samma stekpanna och smaksätt med basilika, oregano, salt och peppar.
  6. Häll av pastavattnet och rör i pasta, zucchini och lökblandning samt färs i kastrullen. Häll sedan över i en ugnsfast form.

Äggstanning

  1. Vispa ihop ägg, ricotta, mjölk och buljong och häll sedan över pastan. Toppa med riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min.
TIPS!