Falukorv med ostsås

Falukorv med ostsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Falukorv med ostsås

14 ingredienser

Falukorv kan varieras på många sätt. Här är den kokt och gratinerad tillsammans med morötter.

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g falukorv
  • 6-8 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • salt
  • 1 burk små hela morötter

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk + morotsspad
  • salt
  • vitpeppar
  • muskot, riven
  • persilja, hackad
  • 1 äggula
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

  1. Lägg korven i en kastrull med pepparkorn och lagerblad. Slå på vatten så det knappt täcker och salta lätt. Sjud korven i 15 minuter.
  2. 2.
  3. Smält margarin i en kastrull. Vispa ner vetemjölet. Tillsätt mjölk
  4. och morotsspad. Krydda med salt, peppar och muskot. Koka ihop såsen i 5 minuter. Rör ner äggula, riven ost och persilja.
  5. Ta upp korven och skär den i skivor. Lägg dem i en smord ugnsform. Lägg morötterna runt om. Häll över såsen och gratinera 5 minuter.