Falukorv med ajvar- och spenatcouscous
Falukorv med ajvar- och spenatcouscous
16 ingredienser
30 m
Falukorv i ny kostym! Här får chili- och vitlöksstekt falukorv sällskap av en kryddig couscous smaksatt med spiskummin, ajvar relish och spenat. Smulad fetaost fulländar den här moderna husmansrätten.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 600 g falukorv
- smör, till stekning
- 1 klyfta vitlök, krossad
- 1 peperoncini (piri piri)
- 1 gul lök
- 1 citron, finrivet skal
- 4 dl kycklingbuljong
- 2 msk olivolja
- 4 dl couscous
- 1 dl ajvar relish
- 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald)
- 70 g bladspenat
- 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
- 150 g fetaost
- salt
- peppar
Gör så här
- Börja med couscousen. Koka upp buljong och olja, rör ner couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt svälla i ca 10 minuter.
- Mortla spiskumminfröna och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost.
- Skiva falukorven.
- Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och 1 hel torkad piripiri (som du sedan tar upp före servering) i någon minut.
- Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen.