Falsk carbonara

Falsk carbonara
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Falsk carbonara

11 ingredienser

20 min

Benjamin går i detta recept emot sina principer och lagar en carbonara med den enligt italienska principer förbjudna ingrediensen grädde. Trots detta blir det underbart gott!

Ingredienser

portioner
  • 4 port spaghetti
  • 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 120 g pecorinoost (eller parmesanost)
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl torrt vitt vin
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten på spisen, tänk på att vattnet ska vara salt som havet. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär fläsket i småbitar. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Riv pecorinon. Blanda den rivna osten med ägg, äggulor och grädde. Vispa ihop till en slät massa.
  4. Stek fläsket krispigt tillsammans med vitlök i olivolja. Häll på vitt vin och låt koka in.
  5. Häll av pastan och blanda med fläsk samt ägg- och ostblandning. Toppa generöst med nymalen svartpeppar och hackad persilja.