Falsk carbonara
Falsk carbonara
11 ingredienser
20 min
Benjamin går i detta recept emot sina principer och lagar en carbonara med den enligt italienska principer förbjudna ingrediensen grädde. Trots detta blir det underbart gott!
Ingredienser
- 4 port spaghetti
- 400 g guanciale, kindfläsk (alt bacon eller rimmat sidfläsk)
- 1-2 klyftor vitlök
- 120 g pecorinoost (eller parmesanost)
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 dl torrt vitt vin
- 0,5 dl färsk persilja, hackad
- svartpeppar, nymalen
- olivolja, till stekning
Gör så här
- Sätt på en stor kastrull med vatten på spisen, tänk på att vattnet ska vara salt som havet. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
- Skär fläsket i småbitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Riv pecorinon. Blanda den rivna osten med ägg, äggulor och grädde. Vispa ihop till en slät massa.
- Stek fläsket krispigt tillsammans med vitlök i olivolja. Häll på vitt vin och låt koka in.
- Häll av pastan och blanda med fläsk samt ägg- och ostblandning. Toppa generöst med nymalen svartpeppar och hackad persilja.