Tiramisú

Tiramisú
Foto: TV4

Tiramisú

Av: Ewa-Lill - Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min + 1.5 h i kyl

Tiramisú med smaker av limoncello, vit choklad, hallon och saltlakrits.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 225 g mascarpone
  • 2 msk lemon curd
  • 100 g vit bakchoklad
  • 200 g savoiardikex [2-3 kex/person]
  • 1 dl limoncello
  • 2 lakritskarameller (saltlakrits)
  • 1 förp färska hallon
  • 1 citron, skal

Gör så här

  1. Skilj äggvitor och äggulor. Vispa gulor och socker vitt och pösigt.
  2. Vispa vitorna till hårt skum i separat bunke. Vispa försiktigt ihop äggulesmeten med mascarponen, lemoncurden och 1 msk rivet citronskal till en jämn smet.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Blanda i den smälta chokladen i äggulesmeten.
  4. Till sist vänder du ned äggvitorna och blanda försiktigt ihop alltsammans.
  5. Klicka en krämklick i glasen, lägg sedan på ett kex som du blötlagt i limoncello, varva sedan kex och krämen. Avsluta med kräm.
  6. Låt stå kallt i minst 1 timme, ju längre desto bättre. Innan servering, krossa karamellerna och strö dessa på toppen, dekorera med färska hallon och lite rivet citronskal.