Eton Mess med hallon, mandel och grädde

11 röster
2 h
4

En klassisk engelsk efterrätt med maräng, mandelcrumble, hallonsås, vit choklad och grädde. Varvat i glas blir det här en underbar dessert till den festliga middagen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2 h
4

Du behöver

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 200 g strösocker

Mandelcrumble:

  • 100 g smör
  • 60 g socker
  • 10 g vaniljsocker
  • 60 g mandelmjöl
  • 100 g vetemjöl

Hallonsås:

  • 300 g frysta hallon, tinade,
  • 85 g socker
  • 50 g vatten
  • 1 citron
  • 200 g vit choklad
  • grädde

Gör så här

  1. Maräng
    Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna tills de blir skum. Sakta strö i sockret och fortsätt att vispa tills det blir en fin maräng.
  2. Grädda tills de blir torra, beroende på storlek (ca en timme eller lite till).
  3. Mandelcrumble
    Sätt ugnen på 180 grader. Blanda allt och nyp ihop tills det blir som en smuldeg.
  4. Strö ut på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter tills det fått fin färg.
  5. Hallonsås
    Värm socker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka nån minut.
  6. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil.
  7. Choklad
    Riv eller grovhacka chokladen och grädda i ugnen på bakplåtspapper på 170 grader, några minuter tills den får färg.
  8. Montering
    Varva lite sås, crumble, maräng, färska hallon och hallonsås i ett glas. Vispa grädde till och servera.
15 oktober 2018

Laddar fler recept