Eton Mess med hallon, mandel och grädde

Eton Mess med hallon, mandel och grädde-2
Foto: Tv4

Eton Mess med hallon, mandel och grädde

Av: Emma - Nynäshamn

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

2 h

En klassisk engelsk efterrätt med maräng, mandelcrumble, hallonsås, vit choklad och grädde. Varvat i glas blir det här en underbar dessert till den festliga middagen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maräng:

  • 3 äggvitor
  • 200 g strösocker

Mandelcrumble:

  • 100 g smör
  • 60 g strösocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 60 g mandelmjöl
  • 100 g vetemjöl

Hallonsås:

  • 300 g frysta hallon, tinade
  • 85 g strösocker
  • 50 g vatten
  • 1 citron
  • 200 g vit bakchoklad
  • grädde

Gör så här

Maräng

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna tills de blir skum. Sakta strö i sockret och fortsätt att vispa tills det blir en fin maräng.
  2. Grädda tills de blir torra, beroende på storlek (ca en timme eller lite till).

Mandelcrumble

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda allt och nyp ihop tills det blir som en smuldeg.
  2. Strö ut på bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter tills det fått fin färg.

Hallonsås

  1. Värm socker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka. Lägg i hallon och koka nån minut.
  2. Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil.

Choklad

  1. Riv eller grovhacka chokladen och grädda i ugnen på bakplåtspapper på 170 grader, några minuter tills den får färg.

Montering

  1. Varva lite sås, crumble, maräng, färska hallon och hallonsås i ett glas. Vispa grädde till och servera.