Esquites - mexikansk majssallad

NYHET
Esquites - mexikansk majssallad
Helan shabani profilbild
Helan shabani profilbild

Esquites - mexikansk majssallad

14 ingredienser

20 min

Esquites är en mexikansk majssallad som ofta äts som streetfood. Perfekt som tillbehör på buffén, till grillat eller som del av en sommarlunch.

Ingredienser

portioner
  • 400 g majs
  • 2 salladslökar
  • 1,5 dl färsk koriander
  • 150 g fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk taco kryddmix
  • 1 limefrukt
  • 1 vitlök, riven
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes

Topping

  • jalapeño (färsk)
  • tajin

Gör så här

  1. Börja med att steka majsen i en kastrull på medelvärme tills majsen fått färg. Låt svalna.
  2. Blanda i hackad salladslök, koriander och smula ner fetaosten.
  3. Blanda gräddfil majonnäs, tacokrydda, lime och riven vitlök i en skål. Häll över majssalladen och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
  4. Toppa salladen med skivad jalapeños och tajinkrydda.