Espresso martini med kanel och kardemumma

NYHET
Espresso martini med kanel och kardemumma
Foto: TV4
David kringlund proiflbild
David kringlund proiflbild

Espresso martini med kanel och kardemumma

7 ingredienser

En espresso martini med kanel och kardemumma ger den klassiska kaffecocktailen en tydlig kryddig ton. En elegant vintertolkning av den ikoniska kaffecocktailen.

logo
David kringlund proiflbild

Se David Kringlund laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Sockerlag med kanel och kardemumma

  • 1,5 dl strösocker
  • 10 kardemummakapslar
  • 2 kanelstänger
  • 1,5 dl vatten

Espresso martini

  • 3 cl vodka
  • 3 cl sockerlag smaksatt med kanel och kardemumma
  • 6 cl espresso (dubbel)
  • is

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Stöt kanelstänger och kardemummakapslar grovt i en mortel eller banka dem med en kniv.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull tillsammans med kanel och kardemumma. Låt koka någon minut.
  3. Ta från värmen och sila av kryddorna. Låt sockerlagen svalna helt.
  4. Använd ett kylt glas på fot.
  5. Skaka ingredienserna kalla med is.
  6. Sila upp i glaset och garnera med kanel.