Ernsts nötiga sotarmurrar

35 m
Ernst nötiga sotarmurrar
Foto: Mikael Göransson/TV4

En mörk, chokladig, syndig och väldigt nötig kaka på Ernst vis.

27 juli 2017
35 m

Du behöver

  • 150 g blandade nötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk mjöl
  • 2 äggvitor
  • 5 droppar bittermandelolja

Gör så här

  1. Lägg nötterna i en fryspåse och slå sönder nötterna med en brödkavel eller köttklubba. Lägg nötterna i en bunke och tillsätt socker, kakao, vaniljsocker, salt, mjöl och äggvita. Smaka upp med några droppar bittermandelolja.
  2. Blanda alla ingredienserna till en lös massa och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna med lite fler hela nötter.
  3. Grädda av sotarmurrarna i 150 grader i 20-30 minuter.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept