Gör din egen snaps och smaksätt med pepparrot, gatkamomill och citronmeliss. Extra fint blir det om du likt Ernst gör en krans av midsommarblommor med hjälp av ståltråd och fäster den runt flaskans hals.
Ingredienser
7 dl vodka (eller ren sprit)
ca 5 cm färsk pepparrot
2 kvistar gatkamomill
1 kruka färsk citronmeliss
ljust muscovadosocker, en knivsudd
midsommarblommor och ståltråd för dekoration
Gör så här
Skala pepparroten. Skiva den tunt och lägg skivorna i en stor glasburk.
Tillsätt gatkamomill och citronmeliss.
Häll i vodkan eller spriten över ingredienserna.
Tillsätt en knivsudd ljust muscovadosocker för att balansera smakerna.
Förslut burken eller karaffen tätt och skaka försiktigt för att blanda ingredienserna.
Låt snapsen dra i rumstemperatur på en mörk plats i 3-5 dagar. Skaka burken lätt en gång om dagen.
Smaka av snapsen efter 3 dagar. Om du önskar en starkare smak, låt den dra ytterligare några dagar.
När snapsen har uppnått önskad smak, sila den genom ett kaffefilter.
Häll den färdiga snapsen i en vacker flaska eller karaff.