Ernsts kladdkaka på svarta bönor
Ernsts kladdkaka på svarta bönor
8 ingredienser
35 min
En riktigt chokladig och glutenfri kladdkaka med mixade svarta bönor i smeten. Ernst använder kallpressad rapsolja i smeten, det ger en lite nötig smak. Vill du ha en mer neutral smak går det fint att använda smör eller en neutral rapsolja i stället.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

Ingredienser
- 1 förp färdigkokta svarta bönor (à 380 g)
- 75 g rapsolja, eller smält smör
- 3 ägg
- 1,5 dl rörsocker, eller strösocker
- 1 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 dl valnötter, grovt hackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
- Häll av och skölj bönorna. Mixa bönor och rapsolja till en slät kräm.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner bönkrämen i äggvispet.
- Blanda kakao, bakpulver och salt.
- Sikta ner kakaoblandningen i bönmixen. Vänd runt och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form (alt klädd med bakplåtspapper), ca 24 cm i diameter. Toppa med valnötterna.
- Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.