Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac

Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac

73

4 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Fyllig och söt kaffedrink med juliga smaker av apelsin och kardemumma som blir en härlig vintervärmare i kylan. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 dl kaffe, nybryggt (mörkrostat)
  • 4 msk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
  • 8 cl cognac (kan uteslutas)
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 apelsin, skivad
  • mandelspån, rostad

Gör så här

  1. Värm den karamelliserade mjölken så att den börjar smälta.
  2. Tillsätt lite av kaffet.
  3. Häll upp i koppar. Fördela resten av kaffet i kopparna. Smaksätt med cognac om du vill, 2 cl i varje kopp.
  4. Toppa med lättvispad grädde. Pudra över kardemumma och strö över rostad mandel. Riv över apelsinskal och garnera med apelsinskiva.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer