Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac

Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts kaffe med dulce de leche och cognac

8 ingredienser

20 min

Fyllig och söt kaffedrink med juliga smaker av apelsin och kardemumma som blir en härlig vintervärmare i kylan.

Ingredienser

portioner
  • 8 dl kaffe, nybryggt (mörkrostat)
  • 4 msk dulce de leche (dulce de leche)
  • 8 cl cognac (kan uteslutas)
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 apelsin, skalet
  • 1 apelsin, skivad
  • mandelspån, rostad

Gör så här

  1. Värm den karamelliserade mjölken så att den börjar smälta.
  2. Tillsätt lite av kaffet.
  3. Häll upp i koppar. Fördela resten av kaffet i kopparna. Smaksätt med cognac om du vill, 2 cl i varje kopp.
  4. Toppa med lättvispad grädde. Pudra över kardemumma och strö över rostad mandel. Riv över apelsinskal och garnera med apelsinskiva.