Ernsts honungsrostade frö- och nötmusli

Ernsts honungsrostade frö- och nötmusli
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts honungsrostade frö- och nötmusli

11 ingredienser

25 min

En müsli med massa godsaker - havregryn, kokos, frön, nötter, torkad frukt och honung. Egengjord müsli, är inte det den finaste frukosten du kan bjuda någon på?

Ingredienser

  • 500 g havregryn
  • 150 g riven kokos
  • 100 g pumpakärnor
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g torkade blåbär (gärna semitorkade)
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g torkade fikon (gärna semitorkade)
  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g torkad mango
  • 1 dl honung
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär fikon, aprikos och mango i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en långpanna.
  3. Ringla över honung och skvätt över lite vatten och blanda runt.
  4. Rosta av i ugnen i ca 15-20 minuter och rör om blandningen vid halvtid. Rosta tills det doftar gott och muslin har en vacker färg.