Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin
Foto: TV4
Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin
242
Spara
Av:
Ernst Kirchsteiger
Från:
Jul med Ernst
6
ingredienser
Brunch
Julgodis
Ingredienser
50 g jäst
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
1,4 l vetemjöl
150 g margarin
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.
Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.
Jäses under duk ca 30 minuter.
Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja.
Rulla grisarna i kanel och socker.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut