Att kunna använda all den underbart goda choklad som finns att
köpa utan att behöva temperera den för att sedan kunna doppa sina
konfektbitar i är omöjligt. Jag rekommenderar att göra bräck. Super
gott och enkelt att göra. Att på detta sätt kunna förädla och göra
proffsgodis utan att för den delen tillbringa flera timmar i köket
är toppen bra.
Jag brukar göra många olika sorter som jag sedan bryter i bitar och
lägger i vackra burkar och skålar. Att rosta nötter mandlar och
kokos ger ytterligare en kraftigare smak och det känns även lite
extra lyxigt. En personlig favorit just nu är rostade pinjenötter,
Chilenska russin och 70 % choklad som har en liten egen syra jag
har hittat en underbar ekologisk choklad. Det är bara att prova och
njuta sig fram till sin egen favorit. /Pernilla Kamras
Tänk på att ljus och vit choklad är söt då är det viktigt att
balansera upp det med ett innehåll som är mindre sött. Gör många
olika sorter duka fram på en bricka. Låt gästerna provsmaka och
utse sin favorit.