Ernsts rullrån

17 röster
30 min
22 st

Ernsts "go´rån" smakar gott med lite grädde och hjortronsylt.

Visa mer
30 min
22 st

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1,25 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält sockret på svag värme och låt det svalna. Blanda ner socker och rör tills massan blir lite porös.
  2. Blanda ner mjöl och vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp ett rånjärn på spisplatta inställd på mellanvärme. Värm rånjärnet på båda sidor. Pensla järnet lätt med smör till första omgångarna.
  3. Häll i 1 msk av smeten, bred ut och grädda ca ½ minut per sida till vacker färg. Rullas eller serveras direkt.
20 december 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept