Boll på grus och gräs
Boll på grus och gräs
7 ingredienser
Boll på grus och gräs i skenet av TV-apparaten, leverpastejbollar med smak av cognac. Perfekt i fotbollssoffan.
Ingredienser
- 200 g leverpastej (lyxig, lämplig)
- 1 msk cognac
- 1 msk svarta sesamfrön
- 2 dl poppade popcorn
- 1 förp krasse, klippt
- 0,5 dl gräslök, fint skuren
- några bitar krutonger, , fint hackade (valfritt bröd)
Gör så här
- Mosa ihop pastejen med cognac.
- Forma små runda bollar.
- Låt dem vila något i kylskåp, ca 15 minuter.
- Hacka ned popcornen fint.
- Blanda med svarta sesamfrön.
- Rulla sedan halva bollen i popcorn-blandningen.
- Blanda gräslök, krasse och krutongsmulor.
- Rulla andra halvan av bollen i den blandningen.