Boll på grus och gräs

Boll på grus och gräs
Foto: TV4
Erik Fröderberg Kockarnas Kamp 2018
Erik Fröderberg Kockarnas Kamp 2018

Boll på grus och gräs

0

7 ingredienser

Boll på grus och gräs i skenet av TV-apparaten, leverpastejbollar med smak av cognac. Perfekt i fotbollssoffan.

Ingredienser

  • 200 g leverpastej (lyxig, lämplig)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 dl poppade popcorn
  • 1 förp krasse, klippt
  • 0,5 dl gräslök, fint skuren
  • några bitar krutonger, , fint hackade (valfritt bröd)

Gör så här

  1. Mosa ihop pastejen med cognac.
  2. Forma små runda bollar.
  3. Låt dem vila något i kylskåp, ca 15 minuter.
  4. Hacka ned popcornen fint.
  5. Blanda med svarta sesamfrön.
  6. Rulla sedan halva bollen i popcorn-blandningen.
  7. Blanda gräslök, krasse och krutongsmulor.
  8. Rulla andra halvan av bollen i den blandningen.