Entrecôte med bearnaise, bean-fries och rödvinssås
Entrecôte med bearnaise, bean-fries och rödvinssås
26 ingredienser
1 h
Entrecôte med bearnaise och bean-fries samt tomat och koriandersallad är både festligt och gott!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
Reduktion
- 1 rödlök
- 2 dl rödvinsvinäger
- 2 msk estragon
Rödvinsås
- 1 rödlök
- 2 msk strösocker
- 2 dl rött vin
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 dl kalvfond
Tillbehör
- tomat (gärna olika färger)
- 1 knippe färsk koriander
- 1 msk fisksås
- 2 msk olivolja
- salt
- chiliflakes
- 2 l frityrolja
- 500 g vaxbönor
- 1 dl tempuramjöl
- 2 schalottenlökar
Entrecôte
- 4 bitar entrecôte
Bearnaise
- 500 g smör
- 2 äggulor
- vatten
- reduktion
- blandade örter, hackade (persilja, dragon och shizo)
- tabasco
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Reduktion
- Hacka ingredienserna till reduktionen och koka med vätska i ca 10 minuter för att sedan låta stå och dra.
Rödvinsås
- Hacka löken till rödvinsåsen och fräs i en varm kastrull. Strö över socker och låt karamellisera. Hälla sedan på vin och vinäger och låt koka ihop till önskad konsistens tillsammans med kalvfonden.
Tillbehör
- Skär tomater i tunna skivor och finhacka koriander. Strö över koriander och droppa fisksås, olivolja, salt och chiliflakes över.
- Värm olja för fritering till 180 grader, vänd vaxbönorna i en tunn tempurasmet och fritera krispiga.
Entrecôte
- Krydda köttet med salt och peppar och stek till önskad temperatur.
Bearnaise
- Smält smöret till bearnaisen.
- Vispa äggulor med salt och lite vatten över ett vattenbad. Tillsätt sedan smöret och vispa till en tjock och luftig emulsion.
- Smaksätt med reduktion, örter, tabasco, salt och peppar.