färskt enris (eller andra rökspån, al, äpple eller vad ni gillar)
Löktopping
2 msk rostad lök
1 msk gräslök, finskuren
1 msk rödlök, finhackad
1 knippe dill
ett par matskedar färskost
rostat surdegsknäckebröd (rostas enklast i ugnen på 225 grader)
Gör så här
Gör upp en ordentlig glödbädd i grillen.
Blanda salt och socker. Gnid in rödingen i blandningen och pressa lite citron över. Låt ligga och marinera i ca 10-15 minuter.
Lägg massor av enris på elden, lägg på ett galler. Placera fisken på sidorna av gallret så de inte ligger rakt över värmen och sätt på ett lock! Rör inte locket på 15-20 minuter. Mata elden med mer enris om det behövs.
(Detta kan såklart göras i en röklåda med rökspån..)
Stöt den rostade löken lätt i en mortel. Blanda med gräslöken och rödlöken.
Bred färskost på knäckebröden, strö på lök blandningen. Ta loss köttet från fisken och lägg upp på knäckebröden. Plocka lite dill över och njut