Smält smöret (bryn det gärna till bärnstensfärg för ytterligare smak) i en kastrull. Häll över smöret i en skål och låt svalna helt.
Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en skål, det behöver inte vispas så mycket utan enbart så det blandas.
Sikta ner de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott.
Häll ner smöret i smeten och vänd runt till en jämn smet.
Klipp bakplåtspapper i fyrkanter som är cirka 12x12 centimeter. Ta fram en muffinsplåt och hitta ett glas vars botten har samma diameter som hålen i muffinsplåten. Lägg bakplåtspappret över glasets botten, tryck och dra med händerna för att forma en muffinsform. Ställ sedan ner formarna i muffinsplåten.
Fyll en spritspåse med smeten eller klicka ner smeten med hjälp av två skedar i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Muffinsarna ska vara något kladdiga i mitten.
Låt svalna något och servera med lättvispad grädde och bär. Pudra eventuellt lite kakao över.