Enkla kladdkaksmuffins

koket.se
Enkla kladdkaksmuffins
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Enkla kladdkaksmuffins

11 ingredienser

30 m

Hildas enkla kladdkaksmuffins med handgjorda muffinsformar kan bli en riktig succé till fikat!

Ingredienser

portioner12 - 15 muffins

Kladdkaksmuffins

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Dekoration

  • 3 dl grädde, lättvispad
  • ev färska bär
  • ev blandade örter
  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret (bryn det gärna till bärnstensfärg för ytterligare smak) i en kastrull. Häll över smöret i en skål och låt svalna helt.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker för hand i en skål, det behöver inte vispas så mycket utan enbart så det blandas.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott.
  5. Häll ner smöret i smeten och vänd runt till en jämn smet.
  6. Klipp bakplåtspapper i fyrkanter som är cirka 12x12 centimeter. Ta fram en muffinsplåt och hitta ett glas vars botten har samma diameter som hålen i muffinsplåten. Lägg bakplåtspappret över glasets botten, tryck och dra med händerna för att forma en muffinsform. Ställ sedan ner formarna i muffinsplåten.
  7. Fyll en spritspåse med smeten eller klicka ner smeten med hjälp av två skedar i formarna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Muffinsarna ska vara något kladdiga i mitten.
  9. Låt svalna något och servera med lättvispad grädde och bär. Pudra eventuellt lite kakao över.