Enkla citronrutor

Enkla citronrutor
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Enkla citronrutor

10 ingredienser

50 m

Den söta mördegen tillsammans med den friska och syrliga citronfyllningen gör dessa citronrutor till en perfekt kaka att njuta av till fikat. Enkla, snabba och försvinnande goda!

Ingredienser

portioner bitar

Mördeg

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl florsocker
  • 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat

Citronfyllningen

  • 0,5-1 msk citronskal
  • 1,5 citron, saften
  • 4 ägg
  • 3,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Servering

  • florsocker (att sikta över den färdiga kakan)

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Mördeg

  1. Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
  2. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter.

Citronfyllningen

  1. Vispa samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
  2. Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.

Servering

  1. Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.