Enkla citronrutor
Enkla citronrutor
10 ingredienser
50 m
Den söta mördegen tillsammans med den friska och syrlig citronfyllningen gör dessa citronrutorna till en perfekt kaka att njuta av till fikat. Enkla, snabba och försvinnande goda!
Ingredienser
Mördeg
- 3,25 dl vetemjöl
- 1,25 dl florsocker
- 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
Citronfyllningen
- 0,5-1 msk citronskal
- 1,5 citron, saften
- 4 ägg
- 3,75 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
Servering
- florsocker (att sikta över den färdiga kakan)
Gör så här
- Förvärm ugnen till 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Mördeg
- Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
- Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter.
Citronfyllningen
- Vispa samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
- Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.
Servering
- Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.