Enkla citronrutor

Enkla citronrutor
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Enkla citronrutor

10 ingredienser

50 m

Den söta mördegen tillsammans med den friska och syrliga citronfyllningen gör dessa citronrutor till en perfekt kaka att njuta av till fikat. Enkla, snabba och försvinnande goda!

Ingredienser

bitar

Mördeg

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl florsocker
  • 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat

Citronfyllningen

  • 0,5-1 msk citronskal
  • 1,5 citron, saften
  • 4 ägg
  • 3,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl

Servering

  • florsocker (att sikta över den färdiga kakan)

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Mördeg

  1. Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl.
  2. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter.

Citronfyllningen

  1. Vispa samman alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet.
  2. Häll smeten över den delvis bakade kakan och baka i ytterligare 25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat.

Servering

  1. Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.