Enkla churros

Enkla churros

Av: Kareem El Rafie

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 m

Krispiga churros är alltid uppskattat att servera till fikat eller som efterrätt.

Ingredienser

portioner sats
  • 3 dl mjölk
  • 140 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • frityrolja

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
  2. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.
  3. Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.
  4. Gör en spritspåse av bakplåtspapper eller en plastpåse och lägg i degen. Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar.
  5. Hetta upp frityrolja till 180 grader.
  6. Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen och spritsa ner ca 50-80 g (ett tryck med handen) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.
  7. Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av.