Enkla chokladbollar med dadlar och granola

Pauluns Enkla chokladbollar med dadlar och granola
Foto: Paulúns

Enkla chokladbollar med dadlar och granola

9 ingredienser

20 min

Gör hälsosamma och energirika rawbollar med dadlar, mandel, kaffe, kakao och granola. Ett enkelt mellanmål utan tillsatt socker, som ett alternativ till klassiska chokladbollar!

Paulúns Granola Hasselnötter & Dadlar
Paulúns Granola Hasselnötter & Dadlar produkt 2025

Paulúns Granola Hasselnötter & Dadlar

Råvarorna i Paulúns krispigt ugnsrostade Granola utvalda lika mycket för sitt höga näringsvärde, som för sin goda smak.

Läs mer

Ingredienser

Håll skärmen tänd
10 - 12 st
  • 150 g färska dadlar (med kärnor)
  • 80 g sötmandel
  • 1-2 msk kaffe
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kakao (gärna raw)
  • 1 krm havssalt
  • 1,5 dl Paulúns Granola Hasselnötter & Dadlar
  • 0,5 dl Paulúns Granola Hasselnötter & Dadlar
  • 2 msk kokoschips

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kärna ur dadlarna och mixa dem i en matberedare tillsammans mandel. Välj själv hur finfördelat du vill ha det.
  2. Tilllsätt därefter kaffe, kokosolja, kakao, havssalt och 1,5 dl Paulúns Granola. Mixa ihop snabbt, gärna så att smeten har lite bitar kvar.
  3. Krossa kokosflakes och granola i mixer eller mortel och rulla chokladbollarna i det.
  4. Kyl chokladbollarna en stund innan du ska njuta av dem.
TIPS!
Fler tips från Paulúns!
Pauluns Lyxig smoothiebowl med mango, citrus och kokos

Fler tips från Paulúns!

Fler hälsosamma tips och recept.

Läs mer