Enkel smördegspizza med äpple och kanel

Felix Enkel smördegspizza med äpple och kanel
Foto: köket.se

Enkel smördegspizza med äpple och kanel

8 ingredienser

25 m

Busenkel efterrättspizza på smördeg! Toppad med äpplemos, äpplen, kanel och socker. Avsluta med en kula glass. En enkel efterrätt som hela familjen älskar.

Felix tipsar!
Felix äpplemos produkt ny

Felix tipsar!

Testa Felix Äpplemos - passar utmärkt till klassiska husmansrätter!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 smördeg
  • 1-2 dl Felix Äpplemos
  • 25 g smör
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 äpplen
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • vaniljglass, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och blanda med kanel och socker.
  4. Bred ut äppelmoset över smördegen.
  5. Skär äpplet i tunna skivor och lägg ut över äpplemoset. Pensla på kanelsmöret på äpplena och strö över hackad mandel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca 15 minuter tills äppelpizzan blivit gyllene och härlig till färgen.
  7. Sliza upp och servera med en kula glass.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept från Felix

Läs mer