Enkel smördegspizza med äpple och kanel

Foto: köket.se
Enkel smördegspizza med äpple och kanel
8 ingredienser
25 m
Busenkel efterrättspizza på smördeg! Toppad med äpplemos, äpplen, kanel och socker. Avsluta med en kula glass. En enkel efterrätt som hela familjen älskar.
Felix tipsar!

Felix tipsar!
Testa Felix Äpplemos - passar utmärkt till klassiska husmansrätter!
Läs mer
Ingredienser
- 1 smördeg
- 1-2 dl Felix Äpplemos
- 25 g smör
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk strösocker
- 2-3 äpplen
- 1 dl sötmandel, hackad
- vaniljglass, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda med kanel och socker.
- Bred ut äppelmoset över smördegen.
- Skär äpplet i tunna skivor och lägg ut över äpplemoset. Pensla på kanelsmöret på äpplena och strö över hackad mandel.
- Sätt in plåten i ugnen i ca 15 minuter tills äppelpizzan blivit gyllene och härlig till färgen.
- Sliza upp och servera med en kula glass.
TIPS!