I samarbete med FELIX

Enkel smördegspizza med äpple och kanel

17 röster
25 m
4-6
Felix Enkel smördegspizza med äpple och kanel
Foto: köket.se

Busenkel efterrättspizza på smördeg! Toppad med äpplemos, äpplen, kanel och socker. Avsluta med en kula glass. En enkel efterrätt som hela familjen älskar.

Visa mer
25 m
4-6

Du behöver

  • 1 smördeg på rulle
  • 1-2 dl Felix Äpplemos
  • 25 g smör
  • 1 tsk kanel, mald
  • 1 msk socker
  • 2-3 äpple
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • vaniljglass, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och blanda med kanel och socker.
  4. Bred ut äppelmoset över smördegen.
  5. Skär äpplet i tunna skivor och lägg ut över äpplemoset. Pensla på kanelsmöret på äpplena och strö över hackad mandel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca 15 minuter tills äppelpizzan blivit gyllene och härlig till färgen.
  7. Sliza upp och servera med en kula glass.
Tips!
Felix Himmelsk äppelpaj med knäckigt täcke
19 november 2018

laddar fler recept...

Laddar fler recept...