Enkel rabarberkräm

NYHET
enkel rabarberkräm
Sara Begner
Sara Begner

Enkel rabarberkräm

6 ingredienser

20 min

Att ta vara på vårens rabarber är ett absolut måste - varför inte som en smarrig rabarberkräm? Lika vacker som god!

Ingredienser

portioner
  • 500 g rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten

Till servering

  • kardemummaskorpor
  • mjölk (eventuellt)

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den är grov och skär i ½ cm breda bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och sjud tills den är mjuk, ca 5 min. Ta kastrullen från värmen.
  2. Vispa ihop potatismjöl och ½ dl vatten och rör ner i rabarberkrämen, låt den sedan koka upp snabbt.
  3. Servera varm, ljummen eller kall med smulade kardemummaskorpor och ev mjölk.