Enkel pastadeg
Enkel pastadeg
3 ingredienser
30 m
Hemgjord pastadeg är enklare än du tror att göra! Du behöver bara 2 ingredienser och lite tid.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 600 g tipo 00 mjöl
- 6 ägg (stora)
- ev vetemjöl (till knådningen)
Gör så här
- Häll ut mjölet i en avlång hög på bordet. Gör en grop i mjölet med en mjölmur runtom. Gör en vallgrav i mjölmuren.
- Knäck äggen i gropen.
- Vispa in allt mjöl från den innersta muren till en jämn smet.
- Vänd in resten av mjölet med en degskrapa. Vänd runt degen med mjölet tills du har en mjuk smuldeg som känns fuktig.
- Arbeta ihop till en deg. Tillsätt mjöl och arbeta in tills degen inte fastnar i arbetsbordet eller händerna.
- Skrapa av bordet och tvätta händerna. Börja knåda degen tills den känns elastisk.
- Dela i två delar. Plasta in den ena så den inte torkar.
- Kavla ut den andra degen med en kavel, eller i en pastamaskin, tills den är riktigt tunn. Man ska nästan se igenom degen.
- Låt degen ligga och torka tills den blir lite läderlik.
- Plasta in degen och låt ligga i ca 15 minuter.
- Rulla ut degen, vik ihop den och skär den i tagliatellebitar.
- Koka pastan i ca 30 sekunder.