Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

14 röster
20 m
4
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Foto: Philadelphia

Philadelphia Original - en älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Philadelphia orginal vit

Snabb och enkel pasta med Philadelphia som pastasås. Smaksätt med citron och toppa med skinka, körsbärstomater och basilika.

Tips! Prova gärna att byta ut den lufttorkade skinkan mot vanlig skinka, zucchini eller varför inte köttbullar. Tack var Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 280 g pasta
  • 300 g Philadelphia Original
  • 0,5 citron, saften
  • 60 g bladspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 100 g körsbärstomater
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Vänd ner Philadelphia i kastrullen och blanda om till pastan är riktigt krämig.
  2. Pressa ner citronsaft och vänd ner bladspenaten. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp pastan i skålar och toppa med skinka och tomat. Servera med färsk basilika.
14 januari 2019