I samarbete med Philadelphia

Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

5 röster
20 m
4
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat
Foto: Philadelphia

Snabb och enkel pasta med Philadelphia som pastasås. Smaksätt med citron och toppa med skinka, körsbärstomater och basilika.

Tips! Prova gärna att byta ut den lufttorkade skinkan mot vanlig skinka, zucchini eller varför inte köttbullar. Tack var Philadelphia är det enkelt att ta tillvara på matrester och andra matvaror du har hemma.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 280 g pasta (valfri)
  • 300 g Philadelphia Original
  • 0,5 citron, saften
  • 60 g bladspenat
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 skivor skinka (gärna lufttorkad)
  • 100 g körsbärstomater
  • färsk basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Vänd ner Philadelphia i kastrullen och blanda om till pastan är riktigt krämig.
  2. Pressa ner citronsaft och vänd ner bladspenaten. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp pastan i skålar och toppa med skinka och tomat. Servera med färsk basilika.
14 januari 2019

Laddar fler recept...