Enkel majonnäs
Enkel majonnäs
6 ingredienser
20 m
"Att göra majonnäs är enkelt och dessutom kan du smaksätta den på massa olika sätt. Undvik att använda färre än 3 äggulor och tänk på att du kan spara majonnäs ett par veckor i kylen. Det är alltid lättare att slå en majonnäs om alla ingredienser har samma temperatur." /Niki Sjölund

Recept från boken "Vildpockat kokboken"
Ingredienser
- 3 äggulor
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap
- 5 dl neutral rapsolja
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Se till att bunken står stabilt så du slipper hålla i den, lägg gärna en disktrasa under.
- Blanda äggulor, vinäger och senap i bunken och vispa tills allt har blandats väl.
- Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning.
- Blir majonnäsen för tjock kan du späda med någon matsked vatten för att sen fortsätta späda med olja. Smaka av med salt och peppar.
- Skulle majonnäsen skära sig tar du en ny bunke, lägger i en äggula och vispar sönder den.
- Droppa sen försiktigt i den spruckna majonnäsen i äggulan under konstant vispning.