Enkel kokosbollsglass

0 röster
10 m + tid i frysen
4

Kokosbollsglass är enkelt att laga och blir en riktigt god dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
10 m + tid i frysen
4

Du behöver

  • 0,5 l vaniljglass
  • 100 g mörk choklad (av god kvalitet)
  • 50 g kokosolja
  • 2 dl riven kokos

Garnering

  • färska hallon
  • ätbara blommor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gör fyra kulor av glassen och lägg dem i frysen så att de blir riktigt kalla.
  2. Hacka chokladen och smält den med kokosoljan. Låt svalna.
  3. Lägg kokosen på en tallrik. Ta ut glasskulorna och rulla kulorna, en i taget, i chokladblandningen. Lägg dem därefter snabbt i kokosen och strö kokos över. Här måste man vara lite snabb så att inte chokladen stelnar. Lägg tillbaka glasskulorna på det kalla fatet. Ställ dem i frysen till servering.
  4. Garnera med färska hallon och ätbara blommor som tex syrén eller penséer.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...