Enkel kanelbullekaka

NYHET
Enkel kanelbullekaka
Foto: Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff KH
Hilda Kirkhoff KH

Enkel kanelbullekaka

13 ingredienser

45 min

Den här enkla kanelbullekakan är perfekt när man har ont om tid men ändå vill njuta av smaken från en god kanelbulle.

Ingredienser

8 - 10 portioner

Kaka

  • 125 g smör
  • 2 tsk malen kardemumma, nymald
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk (eller yoghurt)

Fyllning

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 msk malen kanel
  • 4 msk farinsocker, mjukt (eller ljus muscovadosocker)
  • pärlsocker

Servering

  • grädde

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Klä en form med avtagbar botten som är 22 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och längs kanten.
  4. Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Tillsätt kardemumman.
  5. Blanda vetemjöl med bakpulver i en separat skål. Sikta sedan ner blandningen i smeten och vänd om med en slickepott.
  6. Tillsätt smör och mjölk (eller yoghurt). Blanda till en slät smet och häll upp i formen.

Fyllning

  1. Blanda smör med kanel och farinsocker.
  2. Spritsa eller klicka ut fyllningen över smeten.
  3. Strö slutligen över pärlsocker.
  4. Grädda i 25-30 minuter.

Servering

  1. Låt kakan svalna och servera den sedan med lite vispad grädde.