Enkel chili con carne till matlådan
Enkel chili con carne till matlådan
16 ingredienser
45 m
Behöver du en enkel och snabb matlåda inför veckan? Då kommer här ett riktigt smidigt recept!
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 1 lök, hackad
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 500 g nötfärs
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk oregano
- salt
- peppar
- 1 röd paprika, tärnad
- 1 grön paprika, tärnad
- 1 burk krossade tomater [400 g]
- 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna [400 g]
- färsk koriander, hackad (valfritt som garnering)
Gör så här
- Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull.
- Tillsätt tomatpurén i kastrullen och stek i några minuter. Detta hjälper till att "rosta" tomatpurén och utveckla dess smak och sötma.
- Tillsätt lök samt vitlök och stek tills löken är mjuk.
- Lägg i nötfärsen och stek tills den är genomstekt och brynt.
- Tillsätt kryddorna (chilipulver, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar).
- Häll i de tärnade paprikorna och låt dem steka med i några minuter.
- Rör i krossade tomater och kidneybönor.
- Låt chilin sjuda på låg värme i ca 20-30 minuter så smakerna blandas väl.
- Servera med ris, tortillachips eller bröd. Toppa med hackad koriander om så önskas.