Enkel ägg- och ostkaka

POPULÄRT
Enkel ägg- och ostkaka
Foto: Tv4

Enkel ägg- och ostkaka

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

1 h

En riktigt god och enkel ostkaka bakad på ricotta, mandel och smaksatt med apelsin och citron. Riktigt god efterrätt som passar såväl efter maten som en egen rätt till fikat.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 250 g ricotta
  • 3 dl grädde
  • 4 ägg (KRAV)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 tsk apelsin, zest
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl havremjöl
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 3 bittermandel, rivna
  • 100 g mandelspån

Servering

  • sylt
  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda, ricotta, grädde, ägg, cest och socker i en bunke.
  3. Sikta i mjölsorterna, rör om och lägg i den rivna bittermandeln.
  4. Häll upp i en ugnsfast form, strö över hyvlad mandel (mandelspån) och grädda ostkakan i 30-45 minuter i mitten på ugnen.

Servering

  1. Ta ut och servera med sylt och eventuellt lite lösvispad grädde.