• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Enkel ägg- och ostkaka

11 röster
1 h
4-6

En riktigt god och enkel ostkaka bakad på ricotta, mandel och smaksatt med apelsin och citron. Riktigt god efterrätt som passar såväl efter maten som en egen rätt till fikat.

1 h
4-6

Du behöver

  • 250 g ricotta
  • 3 dl grädde
  • 4 ägg (KRAV)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 tsk apelsin, zest
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl havremjöl
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 3 bittermandel, rivna
  • 100 g mandelspån

Servering

  • sylt
  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda, ricotta, grädde, ägg, cest och socker i en bunke.
  3. Sikta i mjölsorterna, rör om och lägg i den rivna bittermandeln.
  4. Häll upp i en ugnsfast form, strö över hyvlad mandel (mandelspån) och grädda ostkakan i 30-45 minuter i mitten på ugnen.
  5. Servering
    Ta ut och servera med sylt och eventuellt lite lösvispad grädde.
18 april 2019