Enkel ägg- och ostkaka

11 röster
1 h
4-6

En riktigt god och enkel ostkaka bakad på ricotta, mandel och smaksatt med apelsin och citron. Riktigt god efterrätt som passar såväl efter maten som en egen rätt till fikat.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 250 g ricottaost
  • 3 dl grädde
  • 4 ägg (KRAV)
  • 2 äggulor
  • 1 tsk citron, zest
  • 1 tsk apelsin, zest
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl havremjöl
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 3 bittermandel, rivna
  • 100 g mandelspån

Servering

  • sylt
  • grädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda, ricotta, grädde, ägg, cest och socker i en bunke.
  3. Sikta i mjölsorterna, rör om och lägg i den rivna bittermandeln.
  4. Häll upp i en ugnsfast form, strö över hyvlad mandel (mandelspån) och grädda ostkakan i 30-45 minuter i mitten på ugnen.
  5. Servering
    Ta ut och servera med sylt och eventuellt lite lösvispad grädde.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...