En riktigt god och enkel ostkaka bakad på ricotta, mandel och smaksatt med apelsin och citron. Riktigt god efterrätt som passar såväl efter maten som en egen rätt till fikat.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
250 g ricotta
3 dl grädde
4 ägg (KRAV)
2 äggulor
1 tsk citron, zest
1 tsk apelsin, zest
1 dl strösocker
0,5 dl havremjöl
0,75 dl mandelmjöl
3 bittermandel, rivna
100 g mandelspån
Servering
sylt
grädde
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda, ricotta, grädde, ägg, cest och socker i en bunke.
Sikta i mjölsorterna, rör om och lägg i den rivna bittermandeln.
Häll upp i en ugnsfast form, strö över hyvlad mandel (mandelspån) och grädda ostkakan i 30-45 minuter i mitten på ugnen.
Servering
Ta ut och servera med sylt och eventuellt lite lösvispad grädde.