Enchiladas med osttäcke
Enchiladas med osttäcke
12 ingredienser
Enchiladas med nötfärs, paprika och salsa blir en riktigt festlig och god rätt. Du kan enkelt göra dem dagar i förväg och sedan snabbt gratinera dem precis innan det är dags att äta.
Ingredienser
- 500 g nötfärs (eller vegofärs)
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk malen spiskummin
- 2 msk lökpulver
- cayennepeppar (efter smak)
- 2 tsk örtsalt
- 3 paprikor
- 300 g salsa (valfri styrka)
- 8 tortillabröd (mediumstorlek)
- 3 dl crème fraîche
- 100 g ost, riven
Gör så här
- Bryn färsen i en stekpanna.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Häll ner vitlöken, paprikapulver, spiskummin, lökpulver, cayennepeppar och örtsalt i pannan med färsen.
- Strimla paprikorna och tillsätt även dem.
- Blanda i hälften av salsan och rör om.
- Låt allt koka ihop tills paprikorna mjuknat.
- Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.
- Lägg ut ett tortillabröd i en ugnsfast form.
- Häll på köttfärsröran och rulla ihop brödet till en tight rulle. Upprepa med resterande bröd och köttfärs tills formen är full.
- Blanda resten av salsan med crème fraîche och bred ut det över de ihoprullade tortillabröden.
- Toppa med riven ost.
- Så här långt kan du förbereda flera dagar innan du ska äta middagen. Plasta in formen och ställ den i kylen.
- Värm ugnen till 225 grader och gratinera formen med dina enchiladas i ca 20 minuter, eller tills osten börjar få fin färg.