Markiz empanadas

Markiz Talhaoui

Markiz empanadas

16 ingredienser

1 h

Degknyten fyllda med pulled beef är ett riktigt gott tilltugg. Perfekt till så väl vardag som helg.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk malen spiskummin
  • pulled beef (pork eller kyckling)
  • 1 msk tomatpuré

Deg

  • 7 dl majsmjöl
  • 4-5 dl vatten
  • 2 tsk strösocker
  • salt (efter smak)
  • ca 2 dl olja (vegetabilisk)

Sazon (kryddblandning)

  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk kummin, mald
  • 2 msk vitlökspulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

Fyllningen

  1. Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med vatten och buljongtärningen.

 Låt koka i 20 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
  2. Häll av vattnet och lägg potatisen i en skål.
  3. Krydda potatisen med salt och sazon. Mosa dem sedan tills de flesta bitarna är borta.
  4. Tillsätt spiskummin, pulled beef och tomatpuré.

Degen

  1. Blanda majsmjöl, vatten, socker, salt och sazon. Börja med 4 dl vatten och tillsätt mer om det behövs.
  2. Rör ihop och knåda sedan degen tills den är fin och smidig och lätt fuktig. Om degen är för torr spricker den när du friterar dina empanads.

Empanadas (så bygger du din empanads)

  1. Dela degen i 12 bitar och kavla ut till rundlar, ca 12 cm i diameter.
  2. Fördela fyllningen
.
  3. Vik degen över fyllningen till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Pensla knytena med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 225 grader.

Sazon (kryddblandning)

  1. Blanda samtliga kryddor i en skål eller glasburk.