Havtorn- och yoghurtglass

Havtorn- och yoghurtglass
19 ingredienser
30 min
Havtorn- och yoghurtglass med mannagrynspudding och müslitopping.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Mannagrynsgrund
- 1 dl mannagryn
- 3 dl vatten
- salt
Pudding
- 125 g mjölk
- 125 g grädde
- 1 vaniljstång, delad
- 50 g strösocker
- 2 gelatinblad, blötlagda
- 125 g mannagrynsgrund
Havtorn- och yoghurtglass
- 250 g havtornsjuice
- 250 g yoghurt
- 50 g strösocker
- 3 g citron, saft
- 1 gelatinblad
Müsli
- 0,5 dl vatten
- 1 msk honung
- 1 msk smör
- 1 dl cashewnötter
- 1,25 dl havregryn
Gör så här
Mannagrynsgrund
- Låt sjuda i 10 minuter – kyl.
Pudding
- Häll upp ingredienserna i en kastrull, värm upp under vispning, dra ifrån och ta upp vaniljstången, vispa ner gelatinbladen och mannagrynsgrunden. Kyl i ca 1 timme, vispa sedan upp puddingen och häll i en spritspåse.
Havtorn- och yoghurtglass
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten, blanda de andra ingredienserna i en mixerkanna, ta 50 gram av juicen och värm upp på spisen, lägg i gelatinbladet och blanda i resten. Tillaga i glassmaskin. Servera!
Müsli
- Blanda ihop vatten, honung och smör i en skål, micra tills smöret smält, blanda i nötterna och havregrynen, häll på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt torka med luckan öppen ytterligare 2 timmar.