Havtorn- och yoghurtglass med mannagrynspudding och müslitopping.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Mannagrynsgrund
1 dl mannagryn
3 dl vatten
salt
Pudding
125 g mjölk
125 g grädde
1 vaniljstång, delad
50 g strösocker
2 gelatinblad, blötlagda
125 g mannagrynsgrund
Havtorn- och yoghurtglass
250 g havtornsjuice
250 g yoghurt
50 g strösocker
3 g citron, saft
1 gelatinblad
Müsli
0,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk smör
1 dl cashewnötter
1,25 dl havregryn
Gör så här
Mannagrynsgrund
Låt sjuda i 10 minuter – kyl.
Pudding
Häll upp ingredienserna i en kastrull, värm upp under vispning, dra ifrån och ta upp vaniljstången, vispa ner gelatinbladen och mannagrynsgrunden. Kyl i ca 1 timme, vispa sedan upp puddingen och häll i en spritspåse.
Havtorn- och yoghurtglass
Blötlägg gelatinet i kallt vatten, blanda de andra ingredienserna i en mixerkanna, ta 50 gram av juicen och värm upp på spisen, lägg i gelatinbladet och blanda i resten. Tillaga i glassmaskin. Servera!
Müsli
Blanda ihop vatten, honung och smör i en skål, micra tills smöret smält, blanda i nötterna och havregrynen, häll på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt torka med luckan öppen ytterligare 2 timmar.