Ellens Müsli med kokos, tranbär, nötter och frön

ellens musli
Foto: Peter Carlsson
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Ellens Müsli med kokos, tranbär, nötter och frön

9 ingredienser

20 m

Hemgjord, müsli med honungsrostade havregryn, pumpakärnor, tranbär, cashewnötter, kokos, russin och mycket annat gott. Frukost som mättar länge!

Bild ur boken Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor

Ingredienser

portioner dl
  • 5 dl havregryn
  • 4 msk honung, flytande
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk riven kokos
  • 1 dl russin
  • 1 dl tranbär

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Häll ut havregrynen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över flytande honung och gojsa ihop blandningen lite med händerna.
  3. Ställ in plåten i mitten av ugnen och rosta tills grynen har fått lite färg, det tar cirka 15 minuter. Ta ut och rör runt och rosta sedan vidare tills havregrynen har en jämn och fin färg. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda havregrynen med övriga ingredienser. Förvara i en burk med tättslutande lock.
  5. Ät din goda müsli till yoghurt eller fil.