Äppel- och hjortronchutney

Äpple
Foto: Joel Wåreus
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Äppel- och hjortronchutney

9

8 ingredienser

Om då så bara hittar en deciliter hjortron på myren, så koka den här chutneyn! Den är urgod till dessertostar, men passar även suveränt bra till viltkött och fläskkarré. Receptet kommer från Min äppelbok.

Receptet ger ca 1/2 liter.

Se fler recept ur

Min äppelbok

Ingredienser

  • 4 äpplen (t ex Gravensteiner, Elise eller Katja)
  • 0,5 gul lök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 dl hjortron
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1,5 dl rörsocker
  • 2 msk svensk honung

Gör så här

  1. Skala, kärna ur, och tärna äpplena fint.
  2. Finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Lägg i äpple, lök och chili i en rostfri kastrull och tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Koka upp och låt blandningen sjuda i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll upp på väl rengjorda och varma brukar.
  6. Låt kallna och förvara sedan svalt.