Eldbakad butternut med kanel och chili

Eldbakad butternut med kanel och chili
Foto: Tv4

Eldbakad butternut med kanel och chili

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

45 m

Butternut som du eldbakat i grillen och sen serverar med hackad chili, brynt smör och kanel blir ett riktigt gott tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner
  • 1 butternutpumpa [ca 1 kg]
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm malen kanel
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg butternuten direkt i glöden med skalet på precis som den är. Vänd den då och då med en tång eller spade.
  2. Ta ut den ur grillen efter ca 30 minuter när den är mjuk.
  3. Bryn smöret i en kastrull på grillen.
  4. Dela på butternuten och skopa ur det mjuka innehållet grovt på ett fat.
  5. Strö över malen kanel, chili och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.