Eldbakad butternut med kanel och chili

1 röst
45 m
4

Butternut som du eldbakat i grillen och sen serverar med hackad chili, brynt smör och kanel blir ett riktigt gott tillbehör till middagen.

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 1 butternut (ca 1 kg)
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm kanel, malen
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg butternuten direkt i glöden med skalet på precis som den är. Vänd den då och då med en tång eller spade.
  2. Ta ut den ur grillen efter ca 30 minuter när den är mjuk.
  3. Bryn smöret i en kastrull på grillen.
  4. Dela på butternuten och skopa ur det mjuka innehållet grovt på ett fat.
  5. Strö över malen kanel, chili och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
24 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...