Ekologisk citruslemonad

22 röster
1.5 liter
Ekologisk citruslemonad
Foto: My Feldt

Den här saften blir väldigt dryg och kan blandas med vatten ca tio gånger, beroende på vad man gillar.  Färgen beror på hur röda blodapelsinernas kött är, det varierar från gång till gång. /My

Visa mer
1.5 liter

Du behöver

  • 300 g pressad eko blodapelsinjuice
  • 200 g pressad eko apelsinjuice
  • 200 g pressad eko limesaft
  • 300 g pressad eko citronsaft
  • 1 kg ekologiskt socker

Gör så här

  1. Diska flaskorna du skall använda och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
  2. Häll all pressad juice och sockret i en kastrull. Nu skall saften pastöriseras.
  3. Värm upp saften till 83 grader under omrörning och håll den där i 15 minuter, genom att sänka plattan. Ta hjälp av en termometer. Skumma av fruktkött som flyter upp till utan.
  4. Efter 15 minuter tar du ut flaskorna ur ugnen och tappar upp saften, stäng dem direkt. På så sätt värmekonserveras saften och håller oöppnad i rumstemp i flera månader.
  5. Öppnad flaska skall stå i kylen och bör drickas upp inom en månad.
27 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept