• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ekologisk citruslemonad

Ekologisk citruslemonad
Foto: My Feldt
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Ekologisk citruslemonad

5 steg att laga

5 ingredienser

Den här saften blir väldigt dryg och kan blandas med vatten ca tio gånger, beroende på vad man gillar.  Färgen beror på hur röda blodapelsinernas kött är, det varierar från gång till gång. /My

Ingredienser

portioner1.5 liter
  • 300 g blodapelsinjuice, pressad (eko)
  • 200 g apelsinjuice, pressad (eko)
  • 200 g limesaft, pressad (eko)
  • 300 g citronsaft, pressad (eko)
  • 1 kg strösocker (ekologiskt)

Gör så här

  1. Diska flaskorna du skall använda och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
  2. Häll all pressad juice och sockret i en kastrull. Nu skall saften pastöriseras.
  3. Värm upp saften till 83 grader under omrörning och håll den där i 15 minuter, genom att sänka plattan. Ta hjälp av en termometer. Skumma av fruktkött som flyter upp till utan.
  4. Efter 15 minuter tar du ut flaskorna ur ugnen och tappar upp saften, stäng dem direkt. På så sätt värmekonserveras saften och håller oöppnad i rumstemp i flera månader.
  5. Öppnad flaska skall stå i kylen och bör drickas upp inom en månad.