Italiensk frittata

10 röster
4
Italiensk frittata
Foto: Holger Edström

Den kloka italienska husmoderns påhitt – ett underbart sätt att använda överbliven kokt spaghetti på!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl kokt spaghetti
  • 6 ägg
  • 4 msk riven parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 dl grovriven ost, typ cheddar
  • hackad färsk rosmarin
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen i en skål med 3–4 msk vatten, ost och resten av ingredienserna. Vänd ner den kokta spaghettin i äggblandningen.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, häll i omelettsmeten, stek ett par minuter tills den stelnar lite, lossa i kanterna och vicka pannan så att smeten rinner ner mot botten.
  3. När den börjar bli fast vänds den med hjälp av en tallrik och steks guldgul också på andra sidan. Låt svalna lite grann, skär upp den i tårtbitar och servera med sallad och bröd.
17 november 2009
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept