Eggplant satay

Eggplant satay
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Eggplant satay

14 ingredienser

40 m

Ugnsbakad aubergine med en smakrik sås passar perfekt både som helgmiddag och som snabb vardagsmat.

Ingredienser

portioner
  • 3 aubergines, tärnade
  • olja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 3 limeblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citrongräs, bankade
  • 1-3 chilifrukter, torkade
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl jordnötssmör, chunky
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 4 msk fisksås

Servering

  • färsk koriander
  • limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda aubergine med olja på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka ihop alla ingredienser till en sås. Servera såsen tillsammans med aubergine och toppa med koriander och pressad lime.