Eggplant satay

Eggplant satay
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Eggplant satay

7

14 ingredienser

40 m

Ugnsbakad aubergine med en smakrik sås passar perfekt både som helgmiddag och som snabb vardagsmat.

Ingredienser

portioner4
  • 3 aubergines, tärnade
  • olja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 3 limeblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citrongräs, bankade
  • 1-3 chilifrukter, torkade
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl jordnötssmör, chunky
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 4 msk fisksås

Servering

  • färsk koriander
  • limefrukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda aubergine med olja på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka ihop alla ingredienser till en sås. Servera såsen tillsammans med aubergine och toppa med koriander och pressad lime.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer