Eggplant satay

6 röster
40 m
4
Eggplant satay
Foto: Tv4

Ugnsbakad aubergine med en smakrik sås passar perfekt både som helgmiddag och som snabb vardagsmat.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 aubergines, tärnade
  • olja
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 3 limeblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citrongräs, bankade
  • 1-3 chilifrukter, torkade
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl jordnötssmör, chunky
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 4 msk fisksås

Servering

  • färsk koriander
  • limefrukt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Blanda aubergine med olja på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Koka ihop alla ingredienser till en sås. Servera såsen tillsammans med aubergine och toppa med koriander och pressad lime.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...