Äppelpaj med hasselnötter

Äppelpaj med hasselnötter
Foto: Amelia Schulman

Äppelpaj med hasselnötter

Av: Hannah Widell och Amanda Schulman

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

Ett recept på äppelpaj från Hannah Widells och Amanda Schulmans kokbok.

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 275 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 6 äpplen
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

  1. Smält smör och blanda ner de andra ingredienserna till degen direkt i kastrullen. Tumma ut tre fjärdedelar av degen direkt i en ugnssäker form.
  2. Kärna ur och skär äpplena i skivor, hacka hasselnötterna och blanda kanel och socker.
  3. Lägg äppelskivorna på degen. Ström över kanelsocker, hasselnötter och smula resten av degen över äpplena.
  4. Grädda i ugen cirka 30 minuter.
  5. Servera din äppelpaj med vaniljsås eller varför inte kanelglass?