Pepparkaka raw food style
Pepparkaka raw food style
8 ingredienser
De här pepparkakorna ska torka, gärna i torkugn, i 24-30 timmar.
Receptet ger ca 30 hjärtan.
Ingredienser
- 5 dl sötmandel
- 2,5 msk mandelolja (eller rapsolja)
- 0,5 krm salt
- 5 tsk malen kanel
- 5 krm ingefära
- 25 hela nejlikor, stötta med mortel eller ca 5 tsk malda
- 5 msk honung
- 10 dadlar
Gör så här
- Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedaren.
- Tillsätt olja och dadlar, kör tills det blandat sig.
- Lägg i kryddorna och saltet, kör igen.
- Tillsätt kryddorna och kör tills allt blanda sig ordentligt med smeten.
- Tillsätt honung, börja med 1 msk och fortsätt att köra. Degen skall bli lagom ”kladdig” för att kunna tryckas ut på en skärbräda eller bakbord.
- Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Tiden varierar beroende på tjockleken på pepparkakorna. Använder du en vanlig ugn går det något snabbare.