45 g citronsaft (1 ½ citron, rivet skal och saften)
40 g smör
90 g strösocker
65 g ägg
22 g äggula
Gör så här
Eclaire
Sätt ugnen på 190 grader.
Koka upp allt utom vetemjöl och ägg i en kastrull.
Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen på värme ett par minuter. Ta från värmen när degen har släppt ifrån kanterna och gått ihop. Låt kastrullen stå några minuter.
Blanda i ett ägg i taget, låt gå ihop innan nästa ägg.
Fyll smeten i en spritspåse med eclairetyll.
Spritsa ut 10 stycken eclaire på på plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 15-20 minuter.
Italiensk maräng
Koka strösocker och vatten till 121 grader i en kastrull
Börja vispa äggvitan i maskin eller med elvisp när sockerlagen är 110 grader.
Häll i sockerlagen i en fin stråle under vispning, vispa tills marängen kallnat.
Lemon curd
Blanda citronskal, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm tills smöret smält, dra av kastrullen från värmen.
Vispa ihop ägg och äggula i en skål med en gaffel. Häll ner citronblandningen i äggen. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt under kraftig vispning tills curden börjar tjockna. Häll upp curden i en sil och passera den ner i en skål och låt den svalna.
Fyll i en engångsspritspåse.
Montering
Fyll varje eclaire med lemon curd. Spritsa italiensk maräng på ovansidan. Bränn av med brännare.