Eclaire med citron och maräng
Eclaire med citron och maräng
15 ingredienser
Ingredienser
Eclaire
- 125 g vatten
- 125 g mjölk
- 125 g smör
- 6 g salt
- 20 g strösocker
- 140 g vetemjöl
- 225 g ägg
Italiensk maräng
- 220 g strösocker
- 100 g vatten
- 120 g äggvita
Lemon curd
- 45 g citronsaft (1 ½ citron, rivet skal och saften)
- 40 g smör
- 90 g strösocker
- 65 g ägg
- 22 g äggula
Gör så här
Eclaire
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Koka upp allt utom vetemjöl och ägg i en kastrull.
- Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen på värme ett par minuter. Ta från värmen när degen har släppt ifrån kanterna och gått ihop. Låt kastrullen stå några minuter.
- Blanda i ett ägg i taget, låt gå ihop innan nästa ägg.
- Fyll smeten i en spritspåse med eclairetyll.
- Spritsa ut 10 stycken eclaire på på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda ca 15-20 minuter.
Italiensk maräng
- Koka strösocker och vatten till 121 grader i en kastrull
- Börja vispa äggvitan i maskin eller med elvisp när sockerlagen är 110 grader.
- Häll i sockerlagen i en fin stråle under vispning, vispa tills marängen kallnat.
Lemon curd
- Blanda citronskal, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm tills smöret smält, dra av kastrullen från värmen.
- Vispa ihop ägg och äggula i en skål med en gaffel. Häll ner citronblandningen i äggen. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt under kraftig vispning tills curden börjar tjockna. Häll upp curden i en sil och passera den ner i en skål och låt den svalna.
- Fyll i en engångsspritspåse.
Montering
- Fyll varje eclaire med lemon curd. Spritsa italiensk maräng på ovansidan. Bränn av med brännare.