Eclair med kaffekräm
Eclair med kaffekräm
16 ingredienser
1 h 15 min
Franskt bakverk med i form av en frasig bakelse fylld med en ljuvligt god kräm med smak av kaffe.
Ingredienser
Pâte à choux-deg
- 250 g vatten
- 250 g mjölk
- 250 g smör
- 15 g salt
- 30 g strösocker
- 280 g vetemjöl
- 450 g ägg
Kaffekräm
- 500 g mjölk
- 15 g snabbkaffepulver
- 120 g äggula
- 125 g strösocker
- 50 g majsstärkelse
- 50 g smör
Glasyr
- kaffe
- vit sirap
- florsocker
Gör så här
Pâte à choux-deg
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Koka upp allt utom vetemjöl och ägg.
- Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen på värme ett par minuter. Släpper kanterna och går ihop så ta bort kastrullen och låt stå ett par minuter.
- Blanda i ett ägg i taget, låt gå ihop innan nästa lägg i en spritspåse med tyll spritsa ut avlånga eclaire, ca 10-12 cm långa,
- Grädda i ca 20-30 minuter.
Kaffekräm
- Koka upp mjölk, kaffepulver och 50 g utav sockret. Tag av värmen och låt stå 5-10 minuter.
- Vispa äggulor, resten av strösockret och majsstärkelse luftigt, vänd ner i kaffemjölken.
- Koka upp under omrörning, låt koka i ett par minuter.
- Tag bort ifrån värmen, blanda i smöret och sila genom en finmaskig sil. Låt krämen svalna helt.
- Fyll krämen i en spritspåse med spetsig och smal tyll.
- Gör 3 hål i botten (underifrån), fyll varje eclaire med kaffekräm.
- Blanda ihop florsocker med lite vit sirap och några droppar kaffe till en bredbar glasyr.
- Stryk glasyr på varje eclaire.