Dryckestips till påskbuffén

Dryckestips till påskbuffén

Dryckestips till påskbuffén

Sarah Lindstrand Mboge gästar Nyhetsmorgon och bjuder på olika viner till påskens menyer.
Från Nyhetsmorgon 30 mars 2024.

Tio Pepe, nr 8225, 89 kr
Sherry funkar överlag bra till våra högtidsbord och fisk, så den här är toppen att börja med

Ruppertsberger Imperial Cuvée Organic, nr 2801, 89 kr
Ett otroligt prisvärt vin gjort på ett gäng druvor. Fruktig och "grön" i stilen som möter upp kryddorna bra, och även pepparroten - man vill ju gärna ha något som rundar av det lite kryddiga i rätten.

Chavin Côtes de Provance, nr 74125, 139 kr
Nu är det vår och vi ska dricka rosé, den här passar toppen till sallad och kyckling - blir som ett fräscht tillägg md bäriga toner.

Hunter's sauvignon blanc, nr 6202, 129 kr
En crowd pleaser som är riktigt vårig den med - men här är det mer krispiga gröna, aromatiska frukter som passar bra med den krispiga salladen och det gröna i rätten.

Bouchon, País viejo, nr 3024, 141 kr
Skogsfrukter som passar toppen till örterna, fetaosten och tomaten i rätten.