”Drottning Kristinas” egen hovdessert

”Drottning Kristinas” egen hovdessert
Foto: TV4

”Drottning Kristinas” egen hovdessert

Av: Kristina - Sunne

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m + tid i frys

Glass på kondenserad mjölk och lemon curd serveras med stekta bananer, chokladsås och hemgjorda maränger!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 0,5 l grädde
  • 397 g kondenserad mjölk [1 burk]
  • 340 g lemon curd [1 burk]

Stekta bananer

  • 1 banan
  • smör, till stekning
  • 0,5 dl sirap

Chokladsås

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl kakao

Maränger

  • 1 äggvita
  • ca 0,5 dl strösocker

Servering

  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden och häll i den kondenserade mjölken. Blanda i lemon curd och förvara i frysen i 3-4 timmar.

Stekta bananer

  1. Dela bananen i 4 delar och stek tills de blivit något mjuka i rikligt med smör, häll i sirapen och låt puttra en stund.

Chokladsås

  1. Koka upp vatten, socker och salt, tag av kastrullen när lagen bubblar över hela ytan, rör i kakaon och vispa tills till såsen är klumpfri.

Små maränger

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa vitan till ett jättehårt skum. Blanda försiktigt ner sockret. Spritsa på en plåt och grädda i ca 25 minuter.
  2. Varva glass, grädde och maränger på ett fat. Toppa med en stekt bananbit och fördela chokladsåsen.