• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Scaloppine al limone di vitello

Scaloppine al limone di vitello
Foto: Lina Eriksson

Scaloppine al limone di vitello

Av: Okänd

8 steg att laga

10 ingredienser

30 min

Kalvmedaljong med champinjoner och citron.

Vintips: Umani Ronchi Montepulciano Bianchi. Artnr. 7126, 61 kr.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1 dl persilja, hackad
  • 600 g kalvinnanlår, i tunna skivor
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Skär tunna skivor av champinjonerna.
  2. Stek vitlökskyftan i olivolja och ta upp den när den är gyllenbrun.
  3. Tillsätt champinjoner och persilja. Häll över på ett fat.
  4. Torka köttet, salta och vänd det i mjöl.
  5. Stek kalvskivorna i smör i en het stekpanna.
  6. Pressa på citron och häll över vinet.
  7. Låt koka in i köttet och tillsätt champinjonerna. Ringla över olivolja.
  8. Servera med vitt surdegsbröd.